kolmapäev, aprill 15

Mahlane apelsinimaitseline keeks

Interneti avarustest leidsin keeksi retsepti, mis tundus katsetamist väärt olevat. Oligi :) Mina hoidsin keeksi fooliumi sees kaks ööpäeva ja maitses tõesti hea ja oli mahlane. Toivo kiitis ka - ma saatsin selle talle märtsi lõpus sünnipäevaks Norra.100 g toasooja võid
2 dl suhkrut
100 g hapukoort
3 muna
1 apelsini riivitud koor ja 0,5 dl pressitud mahla
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Hõõru või suhkruga kohevaks vahuks. Sega sisse hapukoor. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg tugevalt kloppides. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 1,5-liitri suurusesse vormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase keeksil vormis natuke aega jahtuda ning siis kummuta see vormist välja alusele jahtuma. Lase soovitavalt vähemalt 1 ööpäev fooliumisse mähituna seista, sest seistes muutub keeks mahlasemaks.