neljapäev, jaanuar 22

Farmeri saiakesed

Täna tegin lõunaks sooje saiu. Soojana on väga head poe saia asemel. 250 g jahu
soola
2 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
1/8 l leiget piima

LISAKS:
rasvainet ja jahu plaadile

Sega kausis hoolikalt läbi jahu tubli näputäie soola ja küpsetuspulbriga. Haki või noaga hästi väikesteks tükkideks, pane leige piima sisse ja lase seal sulada. Vala võipiim kaussi jahu juurde. Sega hoolikalt kahvliga. Sõtku tainas kätega läbi ja vormi palliks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri ahjuplaat rasvainega. Pane tainas plaadile ja vormi kergelt jahuste kätega ruut. Märgi suure noa seljaga tainal 12 tükki. Puista tainale jahu ja küpseta üsna kõrgel kuumusel (gaasiahjus astmel 4-5, õhuringlusega ahjus 200 kraadi juures) umbes veerand tundi. Võta välja, lase jahtuda ja paku sööjaile kohe ahjuvärskelt.

Mina hoidsin saiu ahjus kauem kui 15 minutit. Mõnus vaheldus igatahes :)

Kommentaare ei ole: